Diksmuidse ambachtslieden bundelen de krachten en runnen samen automatenshop o.l.v. bakker Jochen Loones

De eerste automatenshop van Diksmuide opende vrijdag 30 september zijn deuren. Het is gevestigd in de voormalige bakkerij Debergh aan de IJzerlaan 51. Dit leuke project kwam tot stand op initiatief van de van origine Zeeuwse bakker Jochen Loones.

“Als lokaal bedrijf moeten we mee evolueren met de behoeften van de gemeenschap”, zegt bakker Jochen Loones. “Ik heb de voormalige bakkerij Debergh gekocht. Het pand werd gerenoveerd en de winkelruimte aan de straat werd omgebouwd tot automaat. Er zijn negen automaten die dag en nacht beschikbaar zijn. Er is nog plaats voor drie anderen. Elke deelnemende handelaar is verantwoordelijk voor zijn eigen automatenshop.

“Elke dag verse producten in elke automaat

Er zijn tal van handelaars bij betrokken: Loones biedt brood, drankjes en gebak. Er is ook een koffieautomaat om koffie mee te nemen. Justine Goemaere van Fruitweelde biedt een selectie van salades, groenten en fruit. Steven Vanacker en Annelies Vanclooster van culinaire slagerij Nautilus verkopen vers vlees, terwijl restauranthouder Maarten Vandermeulen de maaltijden bereidt. Ans Delepierre van melkveebedrijf ’t Hof van De Rhille biedt zijn boerderij en zuivelproducten zoals ijs, kaas en desserts aan. Loones: “De andere handelaren betalen mij een vergoeding voor het gebruik van de ruimte en de elektriciteit. Klanten kunnen verse producten afhalen. Betalen kan contant of met een creditcard.”

“We beginnen met vijf lokale partners. Elk heeft zijn eigen automaat en stopt elke dag verse producten in de automaat. Wij hanteren in de automaten dezelfde prijzen als in onze winkels.”

Naar veiligheid toe is er camerabewaking voorzien!

Facebook: Loones bakkerij

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.