Bakkerij Mastel met onbijthoek pas geopend in Gent

sreenshot EMG=Evolution Media Group

Wist je dat Sam Van Houcke (37) en Stefanie Van Nieuwenhuyze (32) begin oktober naast hun Scandinavisch geïnspireerde restaurant Maste, ook een bakkerij en lunchstek ‘Mastel’ openden? Je vindt ze in het nieuwe Tondelier-stadsdeel te Gent. Sam en Stefanie brengen een stukje ‘hygge’, een stukje gezellige Deense cultuur naar Gent.

Mastel, een bakkerij met een ontbijt- en lunchhoek direct naast hun restaurant.

Ze hadden al een restaurant: Maste, in een mooi gebouw in het nieuwe klei-atelier. Tijdens de lockdown in het voorjaar werden ze getriggerd om hun zaak uit te breiden. Mastel, een bakkerij met een ontbijt- en lunchhoek direct naast hun restaurant.

“We geloven erg in het concept. Natuurlijk hadden we de tijd niet mee. De zaak was pas open toen de tweede lockdown werd afgekondigd. Er is een grote vraag in de buurt naar een informele plek voor ontbijt en lunch. Nu staan er buiten nog heel wat stellingen en lijkt het nog op een werf maar over een paar jaar is het hier een hele gave buurt”.

Deens

Mastel is een bakkerij waar de verbruikzaal licht en luchtig is, met die typische scandinavische toets. Mastel is geen klassieke bakkerij. “Een chocoladetaart is hier geen gewone taart en je zult hier geen gewone croissant vinden.” We maken bijvoorbeeld een kardemomtaart. Heel lekker, maar wel iets heel anders dan wat je in de bakkerij om de hoek vindt. Zelfs onze broden zijn donkerder dan die van bij de doorsnee-bakker”.

Op het menu staan Smörrebröd, Fika en Mjukbrod. En je kunt natuurlijk nog steeds mastellen kopen, de klassieker in het Gentse. Met zalm, pastrami en paprika of zelfs een groentemastel. “De lokale Belgische keuken is onze basis. We vullen het aan met Scandinavische accenten”, aldus Sam.

Mastel, Tondelierlaan 25 te Gent.

Beelden: Facebook Maste en Mastel