Vanaf 23 april 2023 ook flexi-jobs mogelijk bij chocolatiers

Flexi-jobs kunnen nu ook ingezet worden in chocolateries met als hoofdactiviteit de detailhandel in artisanale chocoladeproducten in gespecialiseerde winkels. Een recente wetswijziging maakt dit mogelijk.

Flexi-jobs zijn deeltijdse banen die gepensioneerde of werknemers (met voltijdse of 4/5 betrekking) kunnen aannemen zonder belastingen of sociale bijdragen te hoeven betalen. Die kunnen nu ook bij chocolatiers die gespecialiseerd zijn in de detailverkoop van ambachtelijke chocoladeproducten ingezet worden.

Deze uitbreiding komt er nadat de wet het gebruik van flexi-jobs uit de horeca verruimde naar de handel en dus ook kleine bakkerijen. De mogelijkheid van flexi-jobs bij chocolatiers zal ingaan op 23 april 2023. Alleen chocolatiers die werknemers onder PC118 in dienst hebben en waarvan de hoofdactiviteit bestaat uit de detailhandel in chocolade en suikerwerk in gespecialiseerde winkels (NACE-code 47242) zullen voor deze flexi-banen in aanmerking komen. De werkgevers moeten een werkgeversbijdrage van 25% betalen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.