Ontdek op donderdag 15 september de vegan patisserie in Ter Groene Poorte

Op donderdag 15 september worden de specialisatiejaren CHEF! en Banket en Chocoladebewerking ondergedompeld in een creatieve foodworkshop ‘vegan’. Ter Groene Poorte heeft de ambitie om toonaangevend te zijn in alle aspecten van onze hedendaagse voeding. Veganistisch eten is in opmars en past perfect binnen de duurzame visie die de school hanteert. 

Om dit project gestalte te geven werkt Ter Groene Poorte samen met Vegan Academy, een online ‘kookschool’ voor de thuiskok of de professionele chef. Iedere maand staan nieuwe cursussen op de website die het breed smaakpallet van vegan behandelen. Van kroketten en bitterballen over streetfood tot vegan patisserie. Thema’s die perfect aansluiten bij de leerinhouden in onze specialisatiejaren. Met de samenwerking wil zowel Vegan Academy als Ter Groene Poorte etaleren dat vegan food niet ‘saai’ en ‘smaakloos’ hoeft te zijn, maar dat je (h)eerlijke gerechten kan bereiden voor een doelgroep die geen dierlijke producten wenst te consumeren.

Voor Ter Groene Poorte is dit een pilootproject met als doel ook andere specialisatiejaren later in contact te brengen met vegan food. De school profileert zich met een en/en verhaal. Zowel vlees, vis als vegetarisch en veganische maaltijden worden onder de aandacht gebracht. Productkennis en vakmanschap staan centraal om dit te vertalen op het bord. 

Praktisch


Wanneer: donderdag 15 september

Timing: 13.15uur 

Locatie: Auditorium Ter Groene Poorte

foto’s : Ter Groen Poorte & the Vegan Academy

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.