Ziekenhuis AZ Zeno introduceert ‘gezonde’ praline om tiende verjaardag te vieren

AZ Zeno, een ziekenhuis in Knokke-Heist en Blankenberge, vierde zijn 10-jarig bestaan met de introductie van een eigen praline. Het ziekenhuis fuseerde op 7 juni 2013 en bestaat dit jaar ook vijf jaar op de nieuwe locatie in Knokke-Heist. Om deze mijlpaal te vieren, trakteerde AZ Zeno zijn collega’s, artsen, patiënten en bezoekers op een nieuwe en heerlijke AZ Zeno praline, gecreëerd door Chocolatier M.

David Maenhout van Chocolatier M ontwikkelde de praline Zeno. Hij werd onlangs uitgeroepen tot Belgium Chocolate Personality of the year.

De praline staat voor het verhaal van AZ Zeno, een ziekenhuis dat baanbrekend is in zijn aanpak en visie op voeding. Het ziekenhuis legt de nadruk op groenten van eigen bodem, verse lokale vis en vlees en de rol van voeding in het genezingsproces. De praline van AZ Zeno is meer dan zomaar een lekker stukje chocolade; er zijn bewust ingrediënten in verwerkt zoals Szechuanpeper, rijk aan zink voor een sterk immuunsysteem, en duindoornbes, boordevol antioxidanten, folaat, flavonoïden, choline en vitamine A, B1, B2, C en E. De praline biedt een unieke smaakervaring en is een lokale samenwerking tussen AZ Zeno en Chocolatier M uit Knokke-Heist.

10 jaar

De voorbije 10 jaar kende AZ Zeno een aanzienlijke groei en werd de grootste werkgever in de regio met bijna 900 werknemers. Het ziekenhuis telt momenteel 140 artsen en noteerde alleen al in 2023 127.000 consultaties en 14.000 operaties. Ook robotchirurgie werd geïntroduceerd.

De nieuwe campus in Knokke-Heist heeft de ervaringen van patiënten en medewerkers sterk verbeterd door optimale infrastructuur, technologie en comfort te bieden, waardoor het ziekenhuis zich kan concentreren op patiëntenzorg. Het AZ Zeno streeft naar een holistische benadering van patiënten, waarbij niet alleen aandacht wordt besteed aan hun ziekten, maar ook aan hun welzijn en de impact van hun ziekte. Ook op andere locaties is er aanzienlijke vooruitgang geboekt, zoals de nieuwe campus in Maldegem en de lopende renovaties op de campus in Blankenberge. Het ziekenhuis heeft ambitieuze plannen voor de toekomst, waaronder een focus op duurzame energie, lokale betrokkenheid en samenwerking met alle zorgpartners in de regio.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.