Thema’s en beursprogramma van iba 2023 bekendgemaakt

iba, de vakbeurs voor de bakkerij- en zoetwarenindustrie, vindt dit jaar plaats van 22 tot 26 oktober in München in Duitsland. De organisatoren hebben de eerste hoogtepunten van het programma bekendgemaakt.

Naast het vertrouwde productaanbod zal iba 2023 zich richten op nieuw geïntroduceerde thema’s. Deze omvatten Food Trends, Ambachtelijke Bakkerij, Gezondheid, Duurzaamheid, Digitalisering, Turnkey Oplossingen en Kwaliteitsmanagement. Het doel van deze thema’s is om de belangrijkste trends in de sector tijdens de beurs in de verf te zetten. Ze vormen het centrale thema van het evenement en komen aan bod in presentaties, activiteiten en productassortimenten.

Ambachtelijke bakkers en confisseurs

De iba.SPEAKERS AREA dient als centrum voor presentaties, discussies en netwerken met een internationale focus. Het iba.FORUM biedt informatie voor de Duitse bakkerij- en zoetwarenindustrie, met speciale aandacht voor ambachtelijke bakkerijen, en zal verschillende prijsuitreikingen organiseren. Deze omvatten de iba.UIBC.CUP of Bakers 2023 en de iba.UIBC CUP of Confectioners 2023. Daarnaast zal het Duitse vakblad voor de bakkerijsector ABZ voor het eerst de titels Bakker van het Jaar en Trainer van het Jaar uitreiken.

iba START-UP AREA

Ook nieuw voor deze editie is de iba.START UP AREA, ondersteund door Puratos. Nationale en internationale start-ups krijgen een platform om hun innovaties en hun bijdragen aan het bakkerijlandschap te laten zien. In de iba.ACADEMY kunnen deelnemers traditionele Duitse stollen en pretzels leren maken en een certificaat voor hun vaardigheden ontvangen. Gerenommeerde experts zullen ook keynote presentaties geven over belangrijke onderwerpen in de sector.

Drie thema’s bij Puratos

Bezoekers en exposanten kunnen zich in deze start-up area laten inspireren door drie keynote presentaties van Puratos: er zijn Pierre Tossut, Sophie Blum en Karl Smedt, die informatie geven over respectievelijk de missie van Puratos naar Mars, het onderzoeksprogramma Taste Tomorrow en het populairste onderwerp in de bakkerijsector, zuurdesem.

AGENDA: iba in Düsseldorf in 2025

De volgende Iba opent van 22 tot en met 26 oktober 2023 in het expositiecentrum van München. Om de bakkersindustrie ook na de beperkingen tijdens de pandemieperiode een podium te bieden, vindt de volgende editie al plaats van 18 tot en met 22 mei 2025 in het beurscentrum van Düsseldorf. Vanaf 2027 zal de beurs weer om de drie jaar in de herfst plaatsvinden in het beurscentrum van München. De Gesellschaft für Handwerksmessen geeft aan dat ze de afstand tot de volgende reguliere datum, die 2027 zou zijn, te groot vond. Daarom is in overleg met de centrale vereniging van de Duitse bakkershandel gekozen voor de datum 2025 in Düsseldorf.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.