Gebruiken van biergranen in brood om duurzaamheid te verhogen: Pré Pain en Ma Gie gaan samenwerken

De industriële Nederlandse bake off producent Pré Pain en de innovatieve circulaire onderneming MaGie Creations hebben een samenwerking aangekondigd om hun productassortiment uit te breiden met een duurzaam broodconcept. Pré Pain gaat de bierkorrel van MaGie Creations, een bijproduct van het bierbrouwproces, gebruiken om broodproducten van te maken.

Normaal gesproken wordt het bijproduct van het bierproces gedegradeerd tot diervoeder of weggegooid, wat leidt tot voedselverspilling. Dit bijproduct bevat echter hoge concentraties eiwitten en vezels, waardoor het niet alleen smaakvol maar ook voedzaam is. De twee partners zijn overeengekomen om gezamenlijk broodconcepten te ontwikkelen op basis van bierkorrels voor zowel de detailhandel als de horeca. Pré Pain zal diepgevroren brood leveren dat ter plekke gebakken kan worden. René Kleinsmit, Innovation Manager bij Pré Pain, toonde zich enthousiast over de samenwerking en zei dat het hen in staat stelt om een gevarieerd assortiment aan te bieden aan hun klanten en tegelijkertijd bij te dragen aan een maatschappij die circulariteit in de voedselketen bevordert en voedselverspilling vermindert.

De oprichter en directeur van MaGie Creations, Madeleine Gielens, vertelde dat hun ingrediënt, PowerFlour, dat is gemaakt van gedroogd en gemalen biergraan, nog relatief onbekend is. Pré Pain heeft de mogelijkheid om met dit ingrediënt aantrekkelijke broodconcepten te ontwikkelen. MaGie Creations verwerkt PowerFlour in verschillende producten zoals energierepen, perentaart, kaaskoekjes en crackers.

Bron: Pré Pain/@FoodClicks

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.