Brood en Banket
  • Home
  • Over Brood en Banket
  • Archief
  • Alle artikelen
  • Advertorials
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Nieuwsbrief
  • Contact

Actua

Arthur Amblard: nieuwe Brusselse chocolaterie zonder toegevoegde suikers

16 juli 2025 Dries Van Damme 0

Op 21 juni opende een nieuwe chocolaterie de deuren in Zavel, in Brussel. Opvallend: de chocolatier, Arthur Amblard, voegt geen suiker toe aan zijn recepten. “De ganaches, pralinés en repen laten zo de aromatische rijkdom […]

Actua

Gérard Joël Bellouet overleden

15 juli 2025 Dries Van Damme 0

Gérard Joël Bellouet is zondag gestorven. Hij was één van de boegbeelden van de Franse bakkerij- en patisseriewereld, Meilleur Ouvrier de France (MOF) én oprichter van de wereldvermaarde school École Bellouet Conseil. Gérard Joël Bellouet, […]

Actua

Broodcultuur officieel erkend als immaterieel erfgoed in Vlaanderen: een warme ode aan onze dagelijkse korst

10 juli 2025 Dries Van Damme 0

De Vlaamse broodcultuur is voortaan officieel opgenomen in de Inventaris Vlaanderen voor het Immaterieel Cultureel Erfgoed. Minister van Cultuur Caroline Gennez (Vooruit) kondigde die erkenning aan samen met twee andere nieuwe erfgoedelementen: diamantbewerking en het […]

Actua

VABA presenteert creatieve broodrecepten voor de ondernemende bakker

8 juli 2025 Dries Van Damme 0

In een nieuwe demonstratie van VABA Sint-Aubertuscentrum – in samenwerking met Algist Bruggeman – leer je hoe desemtrends en baktechnieken samenkomen. “Brood: van traditie naar innovatie” vindt plaats op dinsdag 21 oktober 2025 in Bakkerijschool […]

Actua

Te warm in het atelier: ook bakkerij Taart & Zo in Leefdal sloot deuren eerder dan gewoonlijk

2 juli 2025 Dries Van Damme 0

Omwille van de hitte sloten heel wat winkels de deuren vandaag wat eerder. Medewerkers puffen en klanten blijven toch weg. Maar bij een warme bakkerij moet de airco ook nog eens op tegen het continue […]

Actua

Dagelijks vers brood? Bakkerij nabij Mechelen pakt net uit met brood en patisserie van gisteren

30 juni 2025 Dries Van Damme 0

De twaalfde vestiging van bakkerijketen Carl kent een heel aparte toeleveringsketen. In de pop-up ‘Tweede Kans’ in Muizen kopen klanten producten die de vorige dag overbleven in de andere winkels van de keten. Het concept […]

Actua

Lees hier gratis onze reportage over meesterpatissier Jan Andries

30 juni 2025 Dries Van Damme 0

Meesterpatissier Jan Andries uit Ninove kiest al decennialang voor ambacht, puurheid en kwaliteit. Samen met zijn vrouw Karolien De Jaeger-Ponnet bouwde hij een patisserie-imperium uit. Wat begon als een klassieke bakkerij evolueerde tot een verfijnde […]

Actua

Vier nieuwe Pastry Lions op weg naar Lyon

25 juni 2025 Dries Van Damme 0

Begin 2027 vindt in Lyon de grote finale plaats van de Coupe du Monde de la Pâtisserie. Het Belgische team dat zich opmaakt voor die strijd bestaat uit Nelson Lechien, Othmane Jaber en Yoshiyuki Numasawa. […]

Actua

Compad Software blikt terug op 30 jaar bakkerijsoftware

20 juni 2025 Dries Van Damme 0

Compad Software bestaat 30 jaar en blikt met taart en een woordje van oprichter Carol Esmeijer terug op een periode van voortdurende ontwikkeling. Sinds de start in 1995 met lokale installaties via floppydisks is het […]

Actua

Instituut Brood & Gezondheid: weinig Belgen linken eiwitten aan brood

16 juni 2025 Dries Van Damme 0

Dat brood koolhydraten en vezels bevat, is voldoende gekend. Maar volgens een onderzoek in opdracht van het Instituut Brood & Gezondheid linkt slechts zeventien procent van de consumenten eiwitten aan brood. Nu winkelschappen stilaan uitpuilen […]

Berichten paginering

1 2 … 167 »
Advertorial

Doony’s® Lemon Meringue brengt de zomer naar je toonbank

15 juni 2025 0

Het wordt een zoete en smakelijke zomer – ook in jouw bakkerij! Met deze zomerse topper breng je frisse en fruitige smaken naar je toonbank. Geef je klanten een verfrissende smaakbeleving met Lemon Meringue ✔️ […]

Advertorial

Familiale chocolaterie over te nemen in de provincie Luik

7 april 2025 0

Chocolatier Demaret is een uiterst succesvolle chocolaterie die al sinds 1981 geliefd is bij klanten uit de provincie Luik. Met de tweede generatie aan het roer wist dit familiebedrijf een mooie reputatie en naam uit […]

Advertorial

Heerlijk romig ijs in een handomdraai met de Inex IJsmix

14 maart 2025 0

Inex biedt met een kant-en-klare IJsmix de perfecte oplossing voor ijsbereiders, bakkers, patissiers en chefs die hun klanten het allerbeste ijs willen bieden in een mum van tijd. Met de Inex IJsmix kies je voor […]

Brood en Banket juni 2025

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam *
Bevestig je aanmelding *
Bezig met laden

Contact

Brood en Banket is een
uitgave van Bureau 44.

Rodenonnenstraat 11/00.02
8000 Brugge
0887.679.959

info@bureau44.be

www.bureau44.be

Follow us on Social Media
facebook instagram

  • Bureau 44
  • Algemene voorwaarden
  • Privacyverklaring
  • Cookieverklaring
  • Inloggen

Copyright © 2025 | MH Magazine WordPress Theme by MH Themes

NL: Onze website gebruikt cookies om informatie over je apparaat te raadplegen en/of op te slaan. Als je hier geen toestemming voor geeft, kan dat een invloed hebben op bepaalde functies. FR: Notre site utilise des cookies pour consulter et/ou stocker des informations sur votre appareil. Si vous ne donnez pas votre autorisation, cela peut affecter certaines fonctions. Cookieverklaring

  • Français (Frans)
  • Nederlands