De bekende bakkerij Peter Steurs in Holven, een gehucht van Geel, aan de de hoek van de Dr. Van De Perrestraat en Helleblok, maakt straks een directiewissel mee. Peter Steurs en zijn vrouw Astrid Clonen de eigenaars van deze bakkerij laten de zaak over aan een jong koppel van allochtone origine. Het Afghaanse echtpaar Bassir Mohammad en Zohreh Qayoomi, beiden 30 jaar oud, neemt het vanaf 1 december over. De transitie markeert het einde van een 76-jarige familietraditie, nu Peter Steurs, die in 1983 officieel bij de bakkerij kwam werken, de leiding overdraagt aan dit jonge koppel.
Oorspronkelijk was het de bedoeling om de bakkerij nog drie jaar voort te zetten, maar het onverwachte aanbod van Bassir zorgde ervoor dat het echtpaar haar plannen wijzigde. Peter en Astrid besloten de hele bakkerij te verkopen om het voortbestaan ervan te garanderen.
Peter Steurs, bekend om zijn experimenten met brood en lokale producten, introduceerde creaties als Dimpke en Geels Hartje. Hij verwerkte de lokale bieren Vliet, Zeunt en Vals Paterke in speciale broden en blies het oude recept voor Geelse saffraanmoppen en Geels hartje nieuw leven in. De bakkerij werd erkend voor deze specialiteiten door streekproducten.be.
Als onderdeel van de overgang zal Bassir veel van deze unieke producten straks ook verder produceren. Bovendien is er een samenwerking gepland tussen de vertrekkende en de nieuwe eigenaars om het Dimpke te verbeteren. De verandering brengt een mix van emoties met zich mee voor Peter Steurs, die terugdenkt aan het familie-erfgoed. Hij is wél blij dat de familiezaak kan worden verder gezet!
Hard werken
Bassir Mohammad, die in 2008 vluchtte en een moeilijke tocht door Griekenland en Italië meemaakte om uiteindelijk ons land te bereiken, kijkt er niet tegen op om de gevestigde bakkerij van Peter Steurs over te nemen. Mohammad, de eerste Afghaan die in 2009 bij bakkerij Verlooy kwam werken, benadrukt zijn liefde voor hard werken. Nadat hij in Iran ( waar hij ook zes maande had verbleven voor zijn vertrek naar Europa), in een bakkerij had gewerkt, volgde hij een bakkersopleiding in België.
Verkoop en assortiment
Bassir’s vrouw, Zohreh Qayoomi, zal de verkoop in de winkel op zich nemen, na een maand training samen met Astrid, de vrouw van Peter Steurs. Het bestaande personeel gaat mee met de verandering van eigenaar. Terwijl Mohammad het broodaanbod zal voortzetten, wil hij ook het assortiment gebak gaan uitbreiden, waarbij hij kan teren op expertise die hij in Iran heeft opgedaan. Ondanks het brede bakkerijlandschap in Holven is Mohammad optimistisch over het onderscheidend vermogen van zijn patisserie.
Feestelijke opening
De vertrekkende eigenaar Peter Steurs wilde eigenlijk graag nog een paar jaar doorwerken, maar met een beperkter aanbod en geringere tijdsbesteding. Maar het aanbod van Mohammad Bassir wilde hij niet uitstellen, omdat je in deze tijd niet weet of er zich nog een dergelijke kans zal voordoen. Het aanbod van Mohammad om nog even te blijven werken in de bakkerij, heeft hij wél afgeslagen. Hij benadrukt dat het belangrijk is dat de nieuwe eigenaar zelfstandig zijn visie kan nastreven. De overgang wordt naar verwachting gevierd met een feestelijke weekendopening op 1, 2 en 3 december 2023.
Geef als eerste een reactie