Diepgevroren crème brulée ontvangt Innovation Award van het publiek

Op Meat Expo, Broodway en Taste of Tavola kwamen de producten van enkele firma’s op de vitrine van de Innovation Awards terecht. Op dinsdag 28 september werden de definitieve prijzen uitgereikt en raakten de bekroonde producten bekend. De prijs van grote publiek ging naar de diepgevroren crème brulée van de firma De Soovere-Desschans. In de non-food-categorie gaf de jury de prijs aan Cnudde voor zijn bamboe verpakking. In de food-categorie koos de professionele jury voor de raw vegan squares in een sharing box.

PUBLIEKSPRIJS

Broodway – FOOD

 FrozenCrème Brûlée

Op Broodway ging de prijs van het grote publiek naar de diepgevroren crème brulée van de firma De Sloovere-Desschans. De crème brûlée is kant-en-klaar en voorzien van een krokant laagje.  Hij is diepgevrorenen kan geserveerd worden binnen de 2 minuten (klaar te maken in de microgolfoven).  “Tot op heden hebben wij geen kennis dat er al diepgevroren crème brûlée op de markt is met een krokant gebrand laagje”, aldus Kortrijk Xpo. 

Firma: De Sloovere Desschans

VAKJURY

De prijs van de vakjury in de categorie Non-Food ging dan weer naar de firma Cnudde.

Broodway – NON- FOOD

Bamboe Pulp vormen om in te bakken

Diverse maten, variërend van 4 cm tot 30 cm in diameter, met enkel bakpapier of gecombineerd met een houten bodem. Met de houten vormen kunt u alles tegelijk doen (bakken, ontvormen , enz.). Het nieuwe bamboegruis groeit 20 keer sneller dan hout en is dus veel milieuvriendelijker. De kleur is wit en kan gemakkelijk worden gepersonaliseerd met logo of naam van de klant. Zelfs aan hoge temperaturen zal de pulp niet verkleuren of verbranden, het resultaat is geweldig!

Firma: NV Cnudde

Broodway – FOOD

Sharing box raw vegan squares

De sharing box met 4 raw vegan squares is een voorverpakt eco doosje met 4 smaakvolle plantaardige taartjes. Het bevat 4 smaken : mango passievrucht gember , cacao , fondant vanille en aardbei framboos. Dit doosje geeft de bakker de kans om voorverpakt gluten en lactosevrije patisserie aan de klanten te kunnen aanbieden. De sharing box wordt diepvries geleverd en de bakker ontdooit per dag of per bestelling wat hij nodig heeft

Vali sweet but different stand 187

Taste of tavola

N’ice burger


Burger. Warm outside cold inside ; Een zacht, zoet broodje gevuld met artisanaal vanille ijs met
chocoladestukjes en een kern van Belgische chocolade. Bereidingswijze Stap 1: Verwarm de heteluchtoven voor op 200 ºC. Stap 2: Plaats de diepgevroren N’Ice Bruger rechtstreeks op de rooster. Bak N’Ice Burger 6 minuten in de voorverwarmde oven. Stap 3: Werk N’Ice Burger af met wat bloemsuiker.

Roomijs Missault NV