Finale van de World Chocolate Master 2022: meer dan de helft van de kandidaten is gekend

Er zijn al dertien kandidaten geselecteerd voor deelname aan het World Chocolate Master kampioenschap (WCM) in Parijs. Alle landen kregen van de organisator Barry-Callebaut de tijd om tussen maart ’21 tot en met februari ’22 via een nationale selectie hun kandidaat voor de komende WCM te selecteren. In het totaal nemen 22 ‘landen’ deel. Nog negen namen blijven ongekend.

Landen is niet direct de juiste term, want alle Scandinavische landen sturen slechts één kandidaat (onder de naam ‘Nordic’), net zoals de Arabische landen uit het Midden-Oosten, of de landen uit het zuiden van Oost-Europa en die uit Centraal Europa, enz. Dertien landen selecteerden al een nationale kandidaat (Rusland, Frankrijk, USA, Midden-Oosten, Nordic (Scandinavische landen), Polen, Japan, Spanje, Canada, UK & Ierland, België, Groot-China en Korea). Nog negen landen houden tijdens de volgende twee maanden hun “nationale selectie”. Dit zijn Oekraïne, Zwitserland, Noord-Afrika, Italië, Centraal-Europa, Australië, Mexico, Nederland en Zuid-Oost-Europa.

Finalisten trekken in maart 2022 naar Canada

De kandidaten mogen in maart ’22 het WCM Bootcamp bijwonen. Het wordt georganiseerd door het Chocolate Academy™ Centre in Montreal, Canada. Daar zullen alle finalisten voor het eerst bijeenkomen. Gedurende 3 dagen worden ze ondergedompeld in inspirerende sessies. Dit is een goede voorbereiding op de finale in Parijs.

Thema van 2022 (8ste editie): TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE

Wat betekent het thema? Sociale, politieke, financiële en maatschappelijke systemen staan vandaag onder druk omwille van de pandemie. Mensen hebben het gevoel dat de wereld het spoor bijster is. Tegelijkertijd nemen nieuwe generaties het roer in handen. De wereld verandert onder invloed van de wetenschap, de technologie, de creativiteit en het ondernemerschap.

Voor de chocoladewereld betekent dat concreet meer smaak, minder suiker, meer creativiteit, minder afval, meer verantwoordelijkheid tegenover het milieu. Klanten worden steeds veeleisender en chocolatiers en patissiers raken steeds meer geëngageerd. Hoe zal de sector er morgen uitzien?

Volg de wedstrijd op de facebookpagina van WCM

De World Chocolate Masters is de enige wedstrijd ter wereld die gewijd is aan de individuele creativiteit van chocolatiers en patissiers met chocolade. De WCM World Final vindt plaats in Parijs, Frankrijk in oktober 2022.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.