Meer leerlingen kiezen voor een opleiding in de voeding, zoals de bakkerij, patisserie of chocolaterie

woman with protecet hairscarfat work in the bakery
Hygiëne is belangrijk in e bakkerij.

In de voedingssector heerst een aanhoudend tekort aan geschoold personeel, maar er is goed nieuws: voor het tweede opeenvolgende jaar kiezen meer leerlingen voor werkzekerheid en specifiek voor een carrière in de voedingsindustrie.

Ter Groene Poorte, een opleidingscentrum voor voedingsberoepen, meldt een stijging van het aantal leerlingen voor dit schooljaar. Na een toename van vijf procent in het voorgaande jaar, is er nu opnieuw een stijging van vijf procent in het aantal inschrijvingen. Deze positieve trend wordt vooral waargenomen in de eerste graad, waar jonge kinderen bewust kiezen voor een toekomst als bakker, slager of horecamedewerker. Daarnaast is er een groei in specialisatiejaren waarin studenten zich richten op specifieke aspecten van hun opleiding, zoals bijvoorbeeld het specialisatiejaar Butler-Events en vakgebieden zoals chocolade en patisserie.

Internaat

Opvallend is ook de toename van internaatsleerlingen, waarbij het internaat volledig volgeboekt is en zelfs een wachtlijst heeft. Ouders waarderen de veilige leeromgeving en de combinatie van studiebegeleiding en ontspanning op het internaat.

Ter Groene Poorte schrijft de stijgende populariteit deels toe aan factoren zoals werkzekerheid en recente investeringen in moderne infrastructuur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.