Vegan Bakker sedert 22 juli 2022 open in Heusden

Heusden is met de nieuwe veganistische lunchroom en bakkerij De Vegan Bakker een culinair eetpaleisje rijker. In het oud-hollandse gebouw aan de Botermarkt in Heusden worden enkel veganistische producten geserveerd, ontwikkeld en bereid door de gepassioneerde bakker en eigenaar Lucas Vermeulen.

De Vegan Bakker is gevestigd naast Bakkertje Deeg. Het is de aanvulling op de bestaande lunchroom en bakkerij. Bakker Lucas Vermeulen, die een volledig veganistische levensstijl volgt, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van veganistische producten. De ambachtelijke bakker presenteert met trots een reeks plantaardige producten die in de bakkerij achter de winkel worden gebakken. De Vegan Baker is open sinds 22 juli. De officiële opening zal na de zomervakantie plaatsvinden.

Veganistische specialiteiten

De nieuwe ontbijtzaal en winkel van De Vegan Bakker zijn volledig heringericht in een industrieel design met klassieke elementen en in het oog springende details. De schappen achter de toonbank liggen vol met vers gebakken veganistisch brood, zachte broodjes, ciabatta, sandwiches en croissants. De vitrine staat vol met heerlijke veganistische taarten, cakes en milkshakes. In de ontbijtzaal krijgen de gasten heerlijke, versbereide veganistische specialiteiten voorgeschoteld. Door de glazen ramen kunt u de onlangs gerenoveerde veganistische bakkerij zien, waar de bakkers elke dag het heerlijkste en verste brood bereiden. Achter de bakkerij is een extra banketzaal ingericht voor de bereiding en het bakken van veganistische taarten.

Lucas Vermeulen

De oprichter van The Vegan Baker is de veganistische bakker zelf, Lucas Vermeulen. “Op 50-jarige leeftijd werd bij mij een zeldzame en ongeneeslijke bloedziekte vastgesteld, polycythaemia vera (PV). Het beenmerg produceert te veel rode bloedcellen, waardoor het bloed dik en stroperig wordt. Het verhoogt het risico op trombose en, in mijn geval, een vergrote milt. Om de productie te remmen, nam ik medicijnen zoals chemotherapie pillen en een aantal medicijnen met bijwerkingen. Ik voelde me vooral een patiënt en verloor de controle over mijn leven. De pillendoos groeide en mijn vertrouwen daalde. De documentaire Game Changers bracht Lucas op meer ideeën en inspireerde hem tot een veganistische levensstijl. “Drie maanden na de overschakeling op een volledig veganistisch dieet is mijn medicijngebruik gehalveerd. Ik ben ervan overtuigd dat met een beetje bewustzijn de veganistische levensstijl populairder, eigentijdser en onvoorstelbaarder zal worden.”

Locatie

Vegan Bakker is gevestigd aan de Botermarkt 17 in de vestingstad Heusden en is geopend van 10.00 tot 18.00 uur op vrijdag en van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag en zondag. Naast de mogelijkheid om in de eetzaal te genieten van veganistische specialiteiten, biedt de bakkerij een breed scala aan veganistische producten, zoals brood en gebak. Binnenkort kunnen alle veganistische producten snel en gemakkelijk online worden besteld in de webshop. Voor meer informatie, zie www.deveganbakker.com.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.