“Naadloos vertaald wat wij in gedachten hadden”

De naam Lanckriet is in de bakkerswereld alom gekend en onlosmakelijk verbonden met het Meetjesland. In maar liefst 6 gemeentes vind je een bakkerij met die naam terug. De hoofdbakkerij in Eeklo steekt voortaan in een nieuw jasje. Daarvoor deden Marc en Jasmien Lanckriet beroep op Bossuyt Shop Interiors. “Dankzij het commerciële inzicht van Bossuyt springen onze producten nog beter in het oog, waardoor de verkoop fors gestegen is. Ze weten als geen ander een beleving in een winkel te creëren,” stelt Jasmien Lanckriet

Wie in het Meetjesland op zoek is naar ambachtelijk brood, komt al snel bij een van de bakkerijen van Marc Lanckriet terecht. Marc begon zijn levenswerk in 1988, toen hij op Blommekens in Eeklo de bakkerij van Marc Vanmassenhove overnam. Hier leerde hij negen jaar lang de stiel en passie voor brood bakken. In 1998 werd de bakkerij al een eerste maal verbouwd, maar met de komst van een nieuwe generatie was de winkel opnieuw aan een opknapbeurt toe.

Marc Lanckriet: “Door de coronacrisis moesten we onze verbouw- plannen een tijdje uitstellen, maar we maakten van die periode gebruik om het nabijgelegen pand, waar vroeger een autorijschool zat, te kopen en er een chocoladeatelier van te maken. Dat was immers de droom van mijn dochter Jasmien, die samen met haar man een opleiding tot chocolatier volgde. Voortaan zullen dus ook al onze chocoladecreaties huisgemaakt zijn.”

Een open concept en verbeterde service

Het nieuwe atelier moest de blikvanger van de nieuwe winkel worden. En met die duidelijke voorwaarde gingen Marc en Jasmien op zoek naar een geschikte interieurpartner. “Het ontwerp van Bossuyt sloot het beste aan bij wat wij in gedachten hadden: een

open winkel, waarbij klanten zowel vanop de stoep als vanuit de bakkerij in het chocoladeatelier kunnen kijken en zich kunnen verlekkeren op de geschenkpakketten, pralines of onze gekende en erg geliefde mellowcakes”, vervolgt Jasmien Lanckriet.

Ook het bakkerijgedeelte kreeg een grondige make-over. “Zo ligt de ingang van de winkel voortaan rechts van de vroegere toegangsdeur en vind je in het eerste deel het zelfbedieningsgedeelte, met zelfgemaakte panini’s, broodjes, quiches en pizza’s. Die zijn erg in trek bij de jongeren die in de buurt schoollopen. Om ervoor te zorgen dat ze ook weinig tijd verliezen, kunnen ze meteen afrekenen aan de snelkassa. Dat komt de winkelflow ten goede.”

Totaalbeleving zorgt voor stijgende verkoop

Gebak of taartjes liggen dan weer in een ruime koeltoog, duidelijk in het zicht van de klant. “Onze creaties komen voortaan volledig tot hun recht. Zo is er bijvoorbeeld het houten reuzenrad met chocoladefiguren, dat Bossuyt speciaal voor ons ontworpen heeft. Deze ingrepen geven onze verkoop een stevige boost. En het warme kader versterkt dat nog. Onze winkel is een totaalbeleving geworden.”

“Ook tijdens de werkzaamheden hebben ze ons zoveel mogelijk proberen te ontzorgen en een pop-up winkel ingericht. Dat was een tijdelijke oplossing, maar onze klanten wisten het erg te waarderen. Bovenal zijn we tevreden over het eindresultaat. Wie langskomt is oprecht onder de indruk. Het plaatje klopt gewoon”, besluiten Jasmien en Marc.

Noordlaan 21, B-8520 Kuurne

Provinciesteenweg 453, 2530 Boechout

T +32 56 36 11 70
info@bossuytshopinteriors.be

Laat je inspireren door onze realisaties & tevreden klanten:

www.bossuytsshopinteriors.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.