Op de derde Dag van de Eclair aten fijnproevers in het hele land éclairs tegen kinderkanker

Op zaterdag 26 november namen meer dan 120 Belgische bakkers en 130 Delhaize-winkels deel aan de derde Dag van de Eclair. Deze smakelijke solidariteitsactie, gesteund door de Belgische stichting KickCancer en chocolatier Pierre Marcolini, zal naar verwachting in totaal meer dan 75.000 euro opbrengen (een herhaling van het succes van vorig jaar). KickCancer zal het geld gebruiken om innovatief onderzoek naar kinderkanker te financieren.

Dag van de Eclair is niet alleen een feest voor liefhebbers van de Belgische keuken. Ook de vele Belgische bakkers (van Antwerpen, Knokke, Gent, Brussel, Luik, Namen… tot Verviers) die deelnemen, tonen hun inzet voor hun vak.

We zijn erg dankbaar dat we voor de derde keer konden rekenen op de steun van zoveel fantastische Belgische bakkers en hun klanten. Vooral nu, nu het ook voor hen moeilijke tijden zijn, ben ik des te blijer met hun inzet. Dank ook aan Pierre Marcolini, die vanaf het begin een fantastische sponsor is geweest en de campagne steunt en versterkt”, aldus Delphine Heenen, oprichtster van KickCancer.

Patissier Pierre Marcolini en initiafiefneemster Delphine Heenen


15.000 eclairs voor KickCancer

Deelnemende bakkers doneren alle ingrediënten, hun tijd en expertise aan KickCancer. Op een KickCancer Dag van de Eclair worden meer dan 15.000 eclairs verkocht tegen een iets hogere prijs. Alle opbrengsten, die op een later tijdstip bekend worden gemaakt, gaan naar kankeronderzoek bij kinderen.

In de aanloop naar de Éclairdag (26 november) is deze week (21-25 november) voor het eerst ook een bedrijfsformule geïntroduceerd, waarbij bedrijven hun werknemers een eclair kunnen aanbieden. Met een bestelling van 500 eclairs was het initiatief een succes en zal het volgend jaar zeker worden voortgezet.

Volgende editie: 25 november 2023

KickCancer zal het geld gebruiken om innovatief onderzoek naar kinderkanker te financieren.

De vierde editie van Dag van de Eclair vindt volgend jaar plaats in het laatste weekend van november. Markeer dus zaterdag 25 november 2023 in uw nieuwe jaarkalender, want het is weer een gelegenheid om zoetigheid met liefdadigheid te combineren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.