Qatareese reddingsoperatie lijkt te werken voor Galler

De chocoladefabriek Galler wil haar omzet verhogen tot 40 – 45 miljoen euro in 2021. Om dit te bereiken, rekent het op internationale expansie, maar ook op groei in Vlaanderen. Deze groei wordt ondersteund door een kapitaalinjectie van 10 miljoen euro van de aandeelhouder.

In december gaf de familie van Qatarees Sheikh Bin Jassim Al Thani, een 100% aandeelhouder in Galler chocolaatjes, alle garanties voor de duurzaamheid van het bedrijf en kondigde de injectie van liquiditeit in het bedrijf aan, aldus de nieuwe CEO, Salvatore Iannello. Vandaag legt hij uit dat de aandeelhouder zich aan zijn beloften heeft gehouden en de portefeuille in handen heeft gekregen.

10 miljoen geïnvesteerd

In “La Meuse”, zegt Salvatore Iannello, dat de Qataris de rekeningen van het merk met 7 miljoen heeft gered en 3 miljoen heeft toegevoegd voor de implementatie van het merk. Bovendien werden de winkels, die als verlieslatend werden omschreven, in België gesloten, terwijl in Frankrijk een tiental mensen “vrijwillig” het schip verlieten.

Meer omzet én meer winstgevendheid

“We hebben in Marche een nieuwe vestiging geopend, de werkplaats heeft aan productiviteit gewonnen en er zijn verschillende marketingacties georganiseerd”, zegt de baas, die ook een gestabiliseerd personeelsbestand van ongeveer 170 medewerkers in de workshops heeft. Wat de omzet betreft, wordt verwacht dat deze in het komende jaar zal stijgen. Daarnaast streeft de chocolademaker naar een omzet van 40 tot 45 miljoen euro binnen drie jaar (tegenover 30 miljoen euro nu).

Om dit te bereiken, streeft Galler naar expansie in Vlaanderen, onder meer dankzij een overeenkomst met Colruyt. De internationale markt wordt niet vergeten, met name in Japan en Frankrijk.


Duurzaamheid

Tot slot nog een ander aandachtspunt van Salvatore Iannello: ecologie. Op deze manier wil hij de ecologische voetafdruk van Galler verkleinen. “Dit zijn mijn drie P’s: Winstgevendheid, Planeet, Peole.”

De huidige CEO was degene die gewerkt had om het aantal Qataris in het kapitaal van Galler te verhogen. Het avontuur begon in 2006. “Destijds was het nodig om het bedrijf te saneren en te laten investeren, wat het mogelijk maakte om nieuwe producten te lanceren”.
Eind mei 2018 neemt de familie van de sjeik de volledige controle over de chocoladefabriek over, waardoor de stichter van de sjeik gedwongen wordt een stap terug te doen en uiteindelijk het bedrijf volledig te verlaten. Jean Galler heeft sindsdien het plezier van het schort van de bakker herontdekt.

Bron: L’Echo

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.