Twee buren, een leraar en politie-inspecteur beginnen samen een ijsjesronde

Dylan De Winne, een leraar lichamelijke opvoeding, en Daan Van de Parre, een politie-inspecteur, beiden uit Erwetegem begonnen hun eigen ijskar met de naam Melliz Ice. Met die ijsjes maken ze niet alleen de kinderen op hun ronde gelukkig, maar ook zichzelf, want het is een fijn werkje! En met leuke toekomstperspectieven!

Ze werden vrienden toen ze drie jaar geleden buren werden. Ze wilden allebei iets buiten hun dagelijkse werk doen, en na een gesprek met een succesvolle lokale ijsboer, Willy Lorie, de man achter Happy Ice in Erpe-Mere, besloten ze hun eigen ijskarbedrijf te beginnen. Ze vonden online een tweedehands ijskar en noemden hun zaak Melliz Ice.

Melliz Ice

Daan en zijn buur Dylan in de Vlaamse Ardennen besloten tijdens de corona om ondernemer te worden,. Ze hadden aanvankelijk geen concreet businessplan. Ze ontdekten het gat in de lokale markt eerder toevallig en besloten er samen voor te gaan! Ze vonden online een tweedehands ijskar, legden hun spaargeld bij elkaar en plakten er stickers op. Ze noemden de zaak Melliz Ice naar hun kinderen Marie, Liz en Ella. Ze kregen concurrentie van een andere lokale ijskar, maar geloven dat er genoeg ruimte is voor iedereen om te slagen.

Vreugde

“De vreugde die we van dit werk krijgen is groot”, vertellen ze opnehartig. “De kinderen staan altijd te springen bij het zien van de ijskar”. Beide ondernemers verzorgen dagelijks hun ronde. De zterdag is dan weer voorbehouden voor evenementen. Het bedrijf is een succes, met fijne, positieve feedback van klanten. De oprichters waarderen ook de kans om iets anders te doen dan hun dagelijkse werk. Politie-inspecteur Daan Van de Parre – die zijn hoofdjob heel graag doet, ziet zijn ijsjebusiness als een detox-kuur voor de soms zware taken waarmee hij zich geconfronteerd ziet. Beide genieten van de positieve energie die eruit voortkomt. Gelukkig kunnen ze ook op de steun en inzet van hun partners rekenen die instaan voor de marketing via sociale media en de opvang van de kinderen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.