Visueel gehandicapte horeca-ondernemer introduceert “Lust Cold & Creamy” suikerarm ijs

Matti Backx, slechtziende zaakvoerder van restaurant Lust Bold Bistro in Leuven, is gestart met suikerarm ijs met het label “Lust Cold & Creamy”. In Leuven is dit product al overal te vinden. Maar de ambities van Matti Backx zijn hoog gespannen! Hij wil heel BelgiĆ« bereiken.

Begin 2020 moest de Lust Bold Bistro van Matti Backx wegens corona tijdelijk de deuren sluiten, net als alle restaurants in BelgiĆ«. Om de vrijgekomen tijd optimaal te benutten, experimenteerde Matti met ijs. Het resultaat, “Lust Cold & Creamy”, is al op vele plaatsen in Leuven verkrijgbaar. Het doel is om zo snel mogelijk heel Vlaanderen en uiteindelijk BelgiĆ« te veroveren.

VĆ©Ć©l vers fruit

“Na uren ijs draaien, experimenteren en veel proeven, heb ik een kwaliteitsijs gecreĆ«erd met hoogwaardige ingrediĆ«nten”, legt Matti uit. Lust ijs is 100% natuurlijk en er wordt veel vers fruit toegevoegd.

Weinig suiker, maar uiterst smaakvol

Om zijn mixen zo gezond mogelijk te maken, werkt Matti met ZĆ¹sto, een natuurlijke suikervervanger die zijn smaak niet verliest en zijn textuur behoudt, zodat je nauwelijks merkt dat het geen echte suiker is. “Het grote gevaar op dit gebied is de perceptie van de consument. Als mijn klanten denken ‘zonder suiker’, leggen ze onmiddellijk het verband met een minder lekker product. Mijn doel was dus om ijs te maken met 95% minder suiker, zonder aan smaak in te boeten,” legt hij uit.

Slechtziend, dus geleidehonden ontvangen ook iets

Het verhaal van Lust Cold & Creamy houdt daar niet op. Matti is slechtziend door een erfelijke ziekte. In de afgelopen 20 jaar is zijn gezichtsvermogen achteruit gegaan. Daarom besloot hij eind vorig jaar om van elk verkocht ijsje 10 eurocent te schenken aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden, een goed doel dat hem nauw aan het hart ligt.

Beelden: facebook
“Lust Cold & Creamy”, Wieringstraat, Leuven, www.lust.be