Julien Limbach van het Antwerpse Gelato Giuliano is de beste ijsbereider van België


Julien Limbach van het Antwerpse Gelato Giuliano is de beste ijsbereider van België. En dit zijn de lekkerste smaken van het land: Porcini, zwarte olijf en pistache. “Ik koos voor rock’n roll”!

Julien Limbach van Gelato Giuliano in Antwerpen is vandaag gekroond tot de nieuwe Belgische kampioen in ijsbereiden. Hij won de Carpigiani Gelato Festival Challenge met ijs van eekhoorntjesbrood, zwarte olijven en pistachenootjes. De nationale finale, georganiseerd door Carpigiani Ambachtelijk Benelux, vond na twee jaar opnieuw plaats tijdens Horeca Expo in Gent. Een dertigtal finalisten streden om de titel.

“Als chef hou ik van het juiste evenwicht: zout, zoet, pikant, een ‘pofke en knapperig,” legt winnaar Julien Limbach van Gelato Giuliano uit. “Ik kies altijd voor echte hoevemelk als basis en ga van daaruit verder. Voor deze creatie, is het het beste om je ogen te sluiten en door het bos te lopen. Dan begrijp je het. Daarom koos ik voor eekhoorntjesbrood. De combinatie met zwarte olijven en pistachenoten maakt het uniek. Ik zocht de allerbeste producten, elk in zijn soort topkwaliteit. Ik heb er bewust voor gekozen om niet te veel tierelantijnen in mijn decoratie te gebruiken. Maar ik ging voor rock’n’roll. Dat ben ik, en dat is belangrijk in een competitie als deze,” vertelt de pas gekroonde Belgische kampioen.

Op woensdag 24 november zullen de junioren en studenten strijden om de titel van Belgisch Jeugdkampioen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.