Bistrogedeelte van bakkerij Co-Pains in Schoten wordt slagerij

Serge Lamoral (32) heeft de handen ineengeslagen met de jonge beenhouwer Jef Desender (28). “We openen onze tweede slagerij in de bistro-afdeling naast de bakkerij Co-Pains,” vertelt Jef.

Dit zou een einde kunnen maken aan de speculaties over de toekomst van een van een van de beroemdste winkels van Schoten. Sinds een paar weken wordt er gewerkt in de voormalige bistro van bakkerij De Keersmaeker, die 113 jaar heeft bestaan tot de sluiting in 2017.

Na een intermezzo als restaurant wordt er sinds mei vorig jaar weer gebakken aan de voorkant van de Paalstraat. De eigenaar, Patrick Biscop, vond in Serge Lamoral de ideale persoon om in een mum van tijd de bakkerij die Co-Pains werd gedoopt, te leiden.

Corona versnelde beslissing

“We zijn begonnen als pop-up, maar hebben toen besloten om door te gaan, maar dan alleen als bakkerij en niet meer met een bistro ernaast”, zegt Lamoral, die bekend is en geprezen wordt om zijn uitstekende desserts.

“Corona, de onzekere toekomst van het restaurantwezen en de noodzaak om te investeren in een chef-kok hebben dat besluit beïnvloed. Maar ook de overweging dat onze klanten de producten van Jef’s Butchery hier al enthousiast in ontvangst nemen, ook al bieden we slechts een selectie aan. Jef vroeg zelf ook om een verlenging, dus onze samenwerking was snel beklonken.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.