
Bakkerij De Broodkorf in Itegem, Heist-op-den-Berg, is jubilerend en viert zijn 25-jarig bestaan. Zaakvoerster Annelies de Bock blikt terug op de afgelopen kwarteeuw, waarin het begon met broodverkoop en uitgroeide tot een veelzijdige zaak met kaas, charcuterie, belegde broodjes, en zelfs een uitgebreid aanbod van verse soep, spaghettisaus, stoofvlees, frikadellen, en wijnen na een wijncursus.
Op haar twintigste voelde Annelies de drang om voor zichzelf te beginnen. “Ik had vakantiewerk gedaan bij eetcafé Pierre van De Krabber en dat beviel goed. Toen zag ik dat er een winkeltje te koop was, in het pand naast café ’t Dorp, waar nu de pitawinkel zit,” vertelt Annelies.
“Op 8 januari 1999 begon ik met de verkoop van alleen brood. Later kwam daar kaas bij, vleeswaren en uiteindelijk ook belegde broodjes. Na twaalf jaar kreeg ik de kans om het oude postgebouw in Itegem te kopen. Het andere pand huurde ik, dus de aankoop was een belangrijke stap en ik nam het risico. Ik heb het samen met mijn vader en broer helemaal zelf verbouwd. We zitten hier nu dertien jaar en ik heb er nog geen moment spijt van gehad.”
“Op deze locatie zijn we ook uitgebreid met verse soep, spaghettisaus, stoofvlees en gehaktballen. Na het volgen van een wijncursus verkoop ik zelfs een selectie wijnen. Het doet me plezier dat de zaak na al die jaren nog steeds floreert.”
Fantastisch team

“Wat leuk is aan het werk? Je leert veel mensen kennen en ik vind het leuk om tussen hen te zijn. Ik maak ook deel uit van de fanfare, De Eendracht. In een bakkerij moet je natuurlijk vroeg uit de veren en mis je wel eens wat avonden. Maar ik heb het nog steeds erg naar mijn zin.”
Naast het succesverhaal was er onlangs helaas ook een flinke tegenslag. “In al die jaren heb ik één grote tegenslag meegemaakt. Op nieuwjaarsdag 2022, twee jaar geleden, gleed ik uit toen ik ’s avonds de winkel aan het schoonmaken was. Mijn kruisband was volledig gescheurd. Ik werd geopereerd door de gerenommeerde chirurg Toon Claes en moest meer dan een half jaar revalideren. Het was een hele uitdaging om in die tijd niet te kunnen werken. Je kunt geen brood snijden als je op krukken loopt… Het hele team moest in die periode een tandje bijsteken. Dankzij dat fantastische team bleef alles draaien. Dat verdient erkenning.”
Om het 25-jarig bestaan van de zaak te vieren, ontvangt elke klant komend weekend een blijk van waardering. (bepr)
Geef als eerste een reactie