Jean-Pierre Wybauw overleden

Een groot vakman is van ons heengegaan.
Jean-Pierre Wybauw was een voorbeeld voor elke chocolatier.

Chef Jean-Pierre Wybauw – Mr. Chocolat – heeft in alle sereniteit en in de beslotenheid van zijn naaste familie, thuis afscheid genomen van het leven. Jean-Pierre leed aan ALS. De verdienste van Jean-Pierre voor het ambacht van chocolatier valt niet in enkele woorden te vatten. Hij werkte meer dan drie decennia als adviseur en lesgever bij Barry Callebaut, was een gerespecteerd jurylid bij tal van vakwedstrijden en auteur van verschillende boeken, die uitgroeiden tot referenties voor elke vakman.

Lannoo, uitgever van zijn boeken schrijft: “Zijn grote menselijke en professionele kwaliteiten maakten hem tot een unieke persoonlijkheid waarmee het fijn werken was. Jean-Pierre genoot wereldfaam als ‘Mister Chocolate’ en gaf als meester-chocolatier decennia lang demonstraties en cursussen over de hele wereld. Hij publiceerde een half dozijn kwaliteitsboeken over chocolade en pralines, die onder meer in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Grieks en Japans vertaald werden. Hij ontving ook diverse Gourmand Cookbook Awards als Best Chocolate Book in the World en ontving tal van andere bekroningen. Bovenal was hij ook een toegewijde echtgenoot, vader en vriend. Jean-Pierre zal omwille van zijn groot vakmanschap, passie, perfectionisme en warme menselijkheid herinnerd en diep gemist worden.”