François Daubinet, chef-patissier bij het gerenommeerde Fauchon vertelde onlangs aan tv-zender RTL dat hij in vergelijking met vijftien jaar geleden, de suikerpercentages in veel recepten heeft gehalveerd of zelfs tot een derde herleid. “Ik heb destijds geleerd om mijn banketbakkersroom met 250 g suiker per liter melk te maken, nu gebruiken we nog 85 g suiker per liter melk”, luidt het. De hoeveelheid suiker in de meringue van zijn citroentaart is eveneens gehalveerd. In hetzelfde artikel vertellen verschillende Parijse toppatissiers ook hoe ze kunstmatige kleurstoffen vervangen door meer natuurlijke alternatieven. Een boeiend stukje lectuur dus!
Gerelateerde berichten
Woensdag 29 september ’21: Broodway’s laatste dag
Vandaag is het de laatste dag dat je Broodway nog kunt bezoeken. Er is een training van de Richmont Club te zien en er worden tal van demo’s gegeven. En natuurlijk is er ook het […]
MilkyBar Wowsomes: eerste chocolade met nieuwe suiker Nestlé
Vandaag onthulde Nestlé de eerste chocolade in de wereld op basis van zijn nieuwe gestructureerde suiker: MilkyBar Wowsomes! De suikerreductie is het gevolg van een wetenschappelijke doorbraak aangekondigd door Nestlé in 2016. Nestlé-onderzoekers […]
Suikerprijs blijft stijgen
De suikerprijs stijgt door een daling van de uitvoer uit Indië, een van ’s werelds grootste suikerproducenten, nadat regenval de suikerrietoogst had aangetast. De prijs van geraffineerde suiker bereikte het hoogste niveau in meer dan […]
Geef als eerste een reactie