In Brugge heropent Patisserie Van Mullem de deuren

Servaas Van Mullem (47) is terug in het Brugse bakkerijlandschap aanwezig. Tot 6 jaar geleden had hij een bloeiende patisserie in de Vlamingstraat in Brugge. Een bijzondere plek daar ook zijn betovergrootvader er een zaak startte. Hier heropent hij zijn banketbakkerij.

In 2015 sloot Servaas zijn banketbakkerij. Hij had de winkel elf jaar eerder geopend en trad daarmee in de voetsporen van zijn betovergrootvader Ernest, zijn overgrootvader Honoré en zijn grootvader Herman. Patisserie Van Mullem was in 1963 gestopt, maar aan het begin van deze eeuw, in 2004 pakte Servaas de draad terug op. “Al snel merkte ik dat het werk te zwaar voor mij was, dat ik geen tijd meer overhield voor mijn gezin. “Vandaar ook de beslissing om te stoppen!”, verklaart Servaas zijn uitstap van zes jaar geleden.

(vlnr) Peter en Servaas

Van Mullem vond een nieuwe uitdaging als productieleider bij Leman Taartdecoraties in Moeskroen. Daar was hij vooral betrokken bij de innovatie van nieuwe bakkerijproducten. In die baan had hij vaak contact met Didier Vinke (42), de rechterhand van chocolatier Dominique Persoone (The Chocolate Line). “Vorig jaar gingen we aan het dromen en beslisten Didier en ik om samen een bedrijfje op te zetten.”

Patisserie Van Mullem

En zo kwamen ze bij een banketbakkerij, de oude patisserie van Van Mullem. Beide vakmensen willen de Patisserie Van Mullem optimaal op de kaart zetten. Dat ze met twee zijn, toont het logo duidelijk. M en V. Van Mullen en Vinke.”Veel klassiekers staan weer in de toonbank”, vertellen ze. “De merveilleux bijvoorbeeld, die gebaseerd is op een oud recept van mijn grootvader Herman, is binnenkort weer verkrijgbaar. Maar ook de Délice en enkele chocoladebereidingen zullen worden toegevoegd”, vertelt Servaas Van Mullem. “Er zijn ook een paar veranderingen aangebracht aan het interieur. We hebben de werkbank bij het raam gezet. Op die manier krijgen voorbijgangers een goede kijk op ons werk.”, aldus Van Mulem en Vinke

De bakkerij Van Mullem opende op donderdag 12 augustus 2021 haar deuren. De winkel annex verbruikzaal is open van woensdag tot en met zaterdag tussen 8.00 en 17.00 uur en op zondag tussen 8.00 en 11.00 uur.

Beelden: facebook Patisserie Van Mullen en Peter Vinke

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.