The Chocolate Line van Dominique en Julius Persoone: op creativiteit staat geen prijs

De meest gelezen krant van Vlaanderen vroeg Donimique Persoone naar enkele van zijn memorabele realisaties. En dat lijstje was er toch eentje om even bij stil te staan. Dominique Persoone, staat bekend om zijn creatieve en zijn bizarre chocoladecreaties. Hij volgt zijn intuïtie en bracht doorheen de afgelopen dertig jaar heel veel fantasie in zijn werk.

Foto: Trump zou coroan met javel oplossen. dat was een praline waard met ontsmettende kruiden ...

 1. Chocolate shooter: Een apparaat waarmee gasten cacaopoeder kunnen opsnuiven, ontworpen voor het verjaardagsfeest van gitarist Ron Wood van The Rolling Stones.
 2. Vlinders in de buik: Een chocoladekunstwerk met een anatomische romp en chocoladevlinders, geïnspireerd op het thema van verliefdheid.
 3. Spencer Tunik: Samen met fotograaf Spencer Tunik ontwikkelde hij eetbare chocoladeverf voor een artistiek project in Brugge waarin naakte vrouwen met chocolade werden beschilderd.
 4. Lipstick: Een lipstick gemaakt van chocolade waarmee je je lippen kunt kleuren en de chocolade kunt opeten.
 5. Trump-praline ‘Javel’: Een praline gemaakt met ontsmettende kruiden en met het hoofd van de Amerikaanse president Trump.
 6. Poodle Doodle: Hij veranderde de verpakking van hagelslag met een humoristisch ontwerp van een muis op een toilet en verhoogde de verkoop ervan aanzienlijk.
 7. Miss Piggy: Een chocoladepraline met amandelpraliné en gekaramelliseerd spek.

Foto: Een lipstick gemaakt van chocolade waarmee je je lippen kunt kleuren en de chocolade kunt opeten.

 • 8. A Kiss of the Nightnurse: Een dessert geïnspireerd op een ziekenhuissetting met chocoladespuiten, suikerspin en ijs.
 • 9. Chocoladejurken: Hij maakte chocoladejurken voor Miss België-laureates en een kostuum voor Cirque du Soleil.
 • 10. Pralines met speeksel: Zijn zoon Julius ontwikkelde een praline voor mensen met keelkanker die kunstmatig speeksel bevat om hun smaakbeleving te verbeteren.
 • 11. Chocolade met helium: In samenwerking met chef Heston Blumenthal maakte hij chocolade met heliumgas, waardoor chocolademousse begon te zweven.

Foto rechts: De praline is vaak goed om een spontane lach op het gezicht van de voorbijgangers te toveren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.