Puratos vindt patisserie opnieuw uit met SMOOBEES

Puratos, de internationale producent van ingrediënten voor de bakkerij-, patisserie- en chocoladesector lanceert SMOOBEES, een baanbrekende innovatie die surft op de nieuwste consumententrend – textuur is de nieuwe smaak.

SMOOBEES zijn zachte pareltjes met een smeuïge textuur die tegelijk zorgen voor een rijke smaak in elke hap. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en zijn anders dan alle andere producten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Ze laten bakkers niet alleen toe om een zachte en crèmige textuur toe te voegen aan gebak zonder injectieapparatuur, maar het biedt hun ook een nieuw smaakpalet om mee te spelen. Geïnspireerd door de voorkeuren van de consument biedt de smeuïge textuur en het rijke smaakprofiel van SMOOBEES een nieuwe zintuiglijke en visuele smaakbeleving.

Een boost van plezier, smaak en textuur

Via Taste Tomorrow, ’s werelds grootste consumentenonderzoek voor bakkerij, patisserie en chocolade, identificeerde Puratos de laatste consumententrends. “Een trend die uit de enquête naar voren kwam, was het groeiende belang van textuur. Voor de consument is textuur nu de nieuwe smaak”, verklaart Daniel Malcorps, CEO van Puratos. “Door middel van SMOOBEES hebben we deze trend omgebogen naar een echte innovatie die gemakkelijk kan worden gebruikt in een professionele bakkerijomgeving”. 

Het toevoegen van vullingen, vers fruit of andere inclusies kan voor producenten vaak een technische uitdaging zijn (nood aan injectieapparatuur, diepvriesopslag, beperkte bakstabiliteit, …). Puratos’ laatste innovatie gaat deze uitdaging aan: het biedt producenten een nieuwe creatieve speeltuin, zonder dat ze hun productieprocessen moeten aanpassen.  Terwijl andere inclusies bovendien na verloop van tijd een cake kunnen uitdrogen (gedroogd fruit, chocoladestukjes, …), voegt SMOOBEES in smeuïge, rijke pareltjes extra smaak en versheid toe aan elke hap van het gebak. Met SMOOBEES vindt Puratos het perfecte evenwicht tussen een innovatieve textuur en klassieke smaken, waardoor professionals een nieuw gamma inspirerende en originele creaties kunnen ontwikkelen die voorheen ondenkbaar waren. “Bestaande inclusies leveren vaak niet de gewenste smaakintensiteit of het gewenste authentieke smaakprofiel waar patissiers naar op zoek zijn. Met SMOOBEES kunnen we in de toekomst elke denkbare smaak in gebak opnemen, wat het creatieve potentieel voor nieuwe ontwerpen opent”, aldus Boris Willo, hoofd van de patissiers bij Puratos en Frans geschoolde patissier.

Innovatie ontwikkeld met Belgische partners

Dit nieuwe product heeft zijn wortels voor 100% in België en werd gecreëerd door de Puratos R&D-afdeling in Groot-Bijgaarden, vlakbij Brussel. Studenten van Vlerick Business School voerden een internationaal marktonderzoek uit om het marktpotentieel te begrijpen. In samenwerking met Belgische verpakkingsproducenten werd een innovatieve verpakking ontwikkeld die 100% recycleerbaar is en even gemakkelijk te openen is als een chipszakje. Het pilootproject kreeg steun van het Vlaams Gewest via VLAIO (Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen). Tenslotte gebeurt de productie van SMOOBEES ook in België.

Inspiratie uit de moleculaire gastronomie

Puratos is op een missie om patisserie opnieuw uit te vinden; daarbij is het continu op zoek naar inspiratie buiten de huidige grenzen van de sector. Het concept van SMOOBEES vindt zijn oorsprong in de moleculaire gastronomie, waar chefs lang hebben geëxperimenteerd met het opvangen van smaken in pareltjes, wat heeft geleid tot nieuwe zintuiglijke ervaringen voor consumenten. Dankzij haar bewezen patisserie-expertise en passie voor creativiteit, kon Puratos dit idee aanpassen aan de noden van de patisserieproducenten, zodat ze het gemakkelijk kunnen gebruiken in hun productieproces. De nieuwe inclusie wordt vanaf januari 2020 gelanceerd in meerdere smaken (citroen, bosbes en karamel) en in verschillende Europese landen.

Ontdek SMOOBEES op http://www.puratos.com/products/smoobees

zie video

Over Puratos
Puratos is een internationale groep, die een volledig assortiment innovatieve producten en toepassingskennis biedt voor ambachtslui, industrie, kleinhandelaars en foodserviceklanten uit de bakkerij-, banket- en chocoladesector. Het hoofdkantoor is gevestigd aan de rand van Brussel (België), waar het bedrijf in 1919 opgericht werd. Puratos telt 9400 medewerkers. Producten en diensten zijn beschikbaar in meer dan 100 landen over de hele wereld. In veel gevallen worden ze lokaal geproduceerd door onze dochterondernemingen. In de eerste plaats willen we wereldwijd ‘betrouwbare partners in innovatie’ zijn om onze klanten te helpen bij het leveren van voedzaam en smakelijk voedsel aan hun lokale gemeenschappen.

Meer informatie op http://www.puratos.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.