Volgens restaurantgids Gault & Millau creëerde de jonge patissier Quentin Gemine van L’Eau Vive te Arbre-Profondeville (Provincie Namen) het Dessert van het Jaar. Zijn meesterwerkje wordt opgebouwd rond de in die regio populaire Wépion-aardbei. Chef Pierre Résimont over zijn chef-patissier: “Na een aantal minder succesvolle pogingen met verantwoordelijke voor desserts met een opleiding voor kok maar niet voor patissier, ontmoette ik Quentin Gemine. Hij had wel een patisserie-opleiding, had gewerkt voor Maison des Desserts in Namen, voor Alain Ducasse en had alle kwaliteiten om deze positie in te
vullen!”
Quentin creëert ultiem dessert voor eindejaar
In het juninummer van Brood & Banket publiceerden we een receptenfiche van zijn aardbeientaart 2.0. Nog een extra reden om onze magazines zorgvuldig te bewaren en te koesteren!
We feliciteren Quentin langs deze weg en wensen hem alle succes toe in zijn verdere loopbaan!
Geef als eerste een reactie