Belgian Pastry Lions in actie op 22 januari 2024

In de oktobereditie van Brood & Banket kon je uitgebreid kennismaken met de Belgian Pastry Lions: het Belgische team dat de ambitie heeft om hoge ogen te gooien tijdens de Coupe du Monde de la Pâtisserie in Lyon, begin 2025. Het team komt nu voor het eerst in actie tijdens Sirha Europain in Parijs.

Het team dat in Lyon wil schitteren, bestaat uit Raoul Andriessen, Marijn Coertjens en Djordy Van Kemseke (vooraan op de foto), ondersteund door secretaris Patrick Aubrion, voorzitter Raphaël Giot en coach Jean-Philippe Darcis. De eerste stap naar deelname aan de wereldbeker zetten de Lions op 22 januari 2024 in Parijs. Daar komen ze in actie tijdens de Europese selectie voor de Coupe du Monde. De wedstrijd vindt plaats in het kader van de vakbeurs Sirha Europain, in Porte de Versailles.

Tijdens de Europese voorronde mogen zeven landen hun beste beentje voorzetten: Italië, Zweden en Denemarken op 21 januari, België, Zwitserland, Frankrijk en het VK op 22 januari. De drie teams met de hoogste scores stoten door naar de internationale finale van de Coupe du Monde in Lyon. Frankrijk en Italië kunnen net als België een indrukwekkend CdM-palmares voorleggen. Welke drie teams het tot in Lyon schoppen, zou dus best nog wel heel spannend kunnen zijn.

De tussenstop tijdens Sirha Europain zet de zaken voor de Belgian Pastry Lions dus meteen op scherp. Het programma oogt trouwens behoorlijk pittig. De teams krijgen 5,5 uur tijd om de jury te overtuigen met drie ijsdesserts, drie stukken gebak, acht desserts in restaurantstijl, een sierstuk in suiker, een sierstuk in chocolade en een buffet dat de sierstukken, het ijsdessert en het gebak omvat. Of de Belgen doorstoten naar Lyon, lees je in de volgende editie van B&B, begin 2024

Lees hier het artikel uit de oktobereditie van B&B.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.