Japan wint wereldbeker ‘Coupe du Monde de la Patisserie- 2023’

Op zaterdag 21 januari 2023 won he team van Japan de 18e editie van de Coupe du Monde de la Pâtisserie tijdens de Internationale horeca- en agrovoedingsbeurs Sirha, Lyon 2023. Deze overwinning beloont de techniek en de creativiteit van het Japanse team dat bestond uit Moe Takahashi, Naritoshi Suzuka en Yusaku Shibata. Frankrijk en Italië vervolledigen het podium, respectievelijk met de tweede en derde plaats.

Een dessert van het Japanse team op de World Pastry Cup, 21 januari 2023. (JULIEN BOUVIER / SIRHA)

Japans bevroren dessert op de Wereldbeker Gebak op 21 januari

Tien uur lang maakten de 17 teams, elk bestaande uit een chocolatier, een suikerexpert en een meester-ijsbereiders, 42 smakelijke desserts en 3 artistieke stukken rond het thema klimaatverandering.

Japan aan de top van de wereldpatisserie.

Het Japanse team vertegenwoordigd door Moe Takahashi, Naritoshi Suzuka en Yusaku Shibata won de Coupe du Monde de la Pâtisserie.

Nadat het team van Moe Takashi, Naritoshi Suzuka en Yusaku Shibata de laatste 5 edities telkens de tweede plaats veroverde, veroverde Japan dit jaar de eerste plaats! Met deze overwinning wint het land van de Rijzende Zon zijn eerste gouden medaille sinds 2007 en kan het een derde wereldbeker aan zijn palmares toevoegen.

Pierre Hermé, voorzitter van de wedstrijd, Cédric Grolet, erevoorzitter van deze editie, evenals de gehele jury, waren verrukt over de creaties van het Japanse team. Hun werk kadert perfect in het thema “klimaatverandering” van de Coupe du Monde de La Pâtisserie. Alle juryleden beloonden ook de teamgeest en het niet verspillen van de producten.

Frankrijk en Italië completeerden het podium met de tweede en derde plaats.

Frankrijk, tweede in het wereldkampioenschap, Italië wordt derde

“Het niveau van de wedstrijd stijgt van editie tot editie, zoals blijkt uit de zeer dicht bij elkaar liggende resultaten,” aldus Pierre Hermé, voorzitter van de Coupe du Monde de la Pâtisserie. “Japan won verdiend en kon na 16 jaar opnieuw de hoogste trede van het podium veroveren.”

Nadat het Franse team, bestaande uit Georges Kousanas, Jérémy Massing en Jana Lai, derde werd in de editie van 2021, bereikte het in deze 18e editie de tweede plaats. Deze titel beloont het uitstekende werk van het Franse team.”

Italië krijgt, na drie gouden medailles te hebben gewonnen, opnieuw een plaats op het podium. Deze derde plaats is des te symbolischer omdat de ijskandidate, Martina Brachetti, de eerste Italiaanse vrouw is die geselecteerd is voor de Coupe du Monde de la Pâtisserie.

Uitslag van de Coupe du Monde de la Pâtisserie 2023

“Alle kandidaten waren zeer gepassioneerd, wat mij als patissier voldoening schenkt”, merkt Cédric Grolet, erevoorzitter van de Wereldbeker Patisserie, op. “Ik wil alle mensen bedanken die hier gewerkt hebben, omdat ze me geholpen hebben dit prachtige beroep, dat elke dag evolueert, zowel visueel als technisch, opnieuw te ontdekken”.

1e : JAPAN – Moe Takahashi (chocolade), Naritoshi Suzuka (suiker), Yusaku Shibata (ijs)

2e : FRANKRIJK – Georges Kousanas (chocolade), Jérémy Massing (suiker), Jana Lai (ijs)

3e : ITALIË – Jacopo Zorzi (chocolade), Alessandro Petito (suiker), Martina Brachetti (ijs)

4e : VERENIGD KONINKRIJK – Martin Chiffers (chocolade), Nicolas Houchet (suiker), Michael Ho lam Kwan (ijs)

5e : ZUID-KOREA – Kwang Man Jung (chocolade), Jeong Been Kim (suiker), Ho Yong Lim (ijs)

6e : MALAYSIË – Charles Lim (chocolade) Pui Teng Mun (suiker), Jun Wei Goh (ijs)

7e : USA – François Behuet (chocolade), Jordan Snider (suiker), Julie Eslinger (ijs)

8e : CHINESE TAIPEI – Yu-Wei Xu (chocolade), Hsun-Han Chan (suiker), Yuan-Pin Chang (ijs)

9e : ARGENTINA – Matías Dragún (chocolade), Lucas Carballo (suiker), Rub Darré (ijs)

10e : CANADA – Jacob Pelletier (chocolade), Patrick Bouilly (suiker), Ross Baisas (ijs)

11e : CHILI – Alejandro Espinoza (chocolade), Javiera Villegas (suiker), Niko Ibacache (ijs)

12e : MAROKKO – Abdelkader Ejjatioui (chocolade), Ali Gousaid (suiker), Omar Eddib (ijs)

13e : COLOMBIA – Carlos De Ávila (chocolade), Deiby Sanchez (suiker), Laura Mojica (ijs)

14e : PHILIPPINES – Anthony Jay Segubiense (chocolade), Vergel Iral (suiker), Angelica Hong (ijs)

15e : MAURITIUS – Stéphane Labastide (chocolade), Pravesh Gokhoola (suiker), Shivam Marooday (ijs)

16e : TUNESIË – Moez Krid (chocolade), Bechir Hamed (suiker), Duminda Sapu Arachchige (ijs)

17e : EGYPTE – Ahmed Aboubakr (chocolade), Marzouk Marzouk (suiker), Mortada Abdellatif (ijs).

Eco-verantwoorde prijs : CANADA – Jacob Pelletier (chocolade), Patrick Bouilly (suiker), Ross Baisas (ijs)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.