Toon De Klerck verhuist naar gewezen bakkerij van zijn leermeester in Sint-Niklaas

Iedereen kent Bakker Toon De Klerck (37) in Vlaanderen. Zijn ambachtelijk gebakken brood is vermaard. Na chef-patissier te zijn geweest bij het Hof van Cleve van sterrenkok Peter Goossens vestigde hij zich 10 jaar geleden aan ’t Eilandje’ in Antwerpen. Daar veroverde hij het hart van verschillende topchefs. Begin dit jaar nam hij een bijzondere beslissing. Hij verkocht er zijn zaak en keerde terug naar zijn roots, die in Sint-Niklaas liggen. Na de renovatie van de oude bakkerij van zijn leermeester Jos Blommaert – een winkel die ondertussen al zes jaar leeg stond – opende hij de deuren van zijn nieuwe bakkerij in Vijfstraten.

Maandag 1 augustus opende Toon zijn nieuwe bakkerij in Vijfstraten te Sint-Niklaas. Hij doet dat in de voormalige bakkerij van zijn overleden leermeester Jos Blommaert. In zijn geboortestad Sint-Niklaas leerde Toon de kneepjes van het vak bij Jos Blommaert. Toen Blommaert in 2016 omkwam bij een auto-ongeluk in Portugal, moest zijn bakkerij aan de Vijfstraten in Sint-Niklaas sluiten en bleef het pand leeg. Tot in maart van dit jaar. Toen besloot Toon, samen met zijn vrouw Caroline Smet, om de bakkerij in Antwerpen te verlaten en terug te keren naar Sint-Niklaas, waar hij nog steeds woonde. Samen met zijn gezin nam hij zijn intrek in de oude bakkerij van zijn leermeester en maakte er zijn nieuwe zaak van.

Verbouwing

De oude bakkerij werd compleet verbouwd. Toon vertelt daarover trots: “Een klus die we met een heel team in 2,5 maand hebben geklaard. Een gewaagde onderneming. Het resultaat is sedert maandag 1 augustus te zien en te proeven. Het assortiment dat we in onze Antwerpse winkel hadden, wordt in Sint-Niklaas volledig heringevoerd. We zullen het natuurlijk eerst moeten uittesten om te zien of het hier ook in de smaak valt. We willen onze klanten in Sint-Niklaas evenzeer verwennen als in Antwerpen.”

Toon De Klerck, Vijfstraten 86, 9100 Sint-Niklaas, www.toondeklerckbakkerij.be

https://webshop.toondeklerckbakkerij.be/be-nl/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.