Woensdag 29 september ’21: Broodway’s laatste dag

Vandaag is het de laatste dag dat je Broodway nog kunt bezoeken. Er is een training van de Richmont Club te zien en er worden tal van demo’s gegeven. En natuurlijk is er ook het ruime exposantenaanbod van niet minder dan 300 leveranciers. De nieuwigheden en de beste innovaties kan u in hal drie zien in de vitrine, waar ze allemaal zijn uitgestald. De prijzen van de innovatiewawards werden gisteren bekend gemaakt.

Winnaars Innovation Awards

Gisteren werden de winnaars van de Innovation Award bekend gemaakt. Later op de dag volgt op de site van Brood & Banket een uitgebreid overzicht. Lees er hier meer over!

Trainingen voor wedstrijden

Les pellons d’Or – Richmont Club

Van 17 tot en met 20 oktober strijdt de Richmont Club in Nantes mee voor het Europees kampioenschap Bakkerij. De kandidaten die ons land verdedigen zijn: Jorne Lauwers (brood). Voor viennoisserie wordt dat Ammelie Van Hees. En het sierstuk is in de goede handen van Kenneth Van Goessem.

De coaches die bijsturen en alles in goede banen leiden zijn Dirk De Vriendt, Stijn Vanderdonckt en Stefan Vandaele.

11.00 – 19.00   TRAINING AFGEVAARDIGDE PLOEG VOOR LES PELLONS D’OR
Amelie Vanhees, Jorne Mens Lauwers & Kenneth Van Hoesem  

Demo’s op woensdag 29 september 2021

Demo Guido Devillé: “Viennoiserie zonder grenzen”

Devillé

Elk vakmanschap is gestoeld op persoonlijkheid. En persoonlijkheid haal je uit creativiteit, originaliteit en opleiding.

Als winnaar ‘Best of Mondial Du Pain 2016’ is Guido een heuse autoriteit op het vlak van viennoiserie. Hij deelt zijn jarenlange expertise en unieke tips op woensdag 29/09 om 14.30u in de demo ‘Viennoiserie zonder grenzen’.

———— 14.30 – 15.30   GUIDO DEVILLÉ
Viennoiserie zonder grenzen

Demo door Chefs Chocolate Academy: “Chocolade Taart & Tartelettes”,gepersonaliseerde 3D chocolade decoratie en feestelijke najaarsapplicaties

Demo’s door Christa Muyldermans, Dries Delanghe en Francisco Moreira

Academy Chefs Callebaut, Cacao Barry & Mona Lisa brengen je – naast de Belgische selectie voor de World Chocolate Masters – ook unieke demo’s. Van bakkerij bestsellers “Chocolade Taart & Tartelettes”, tot gepersonaliseerde 3D chocolade decoratie en feestelijke najaarsapplicaties. Deze demo’s door Francisco Moreira, Christa Muyldermans en Dries Delanghe zijn een absolute meerwaarde voor jouw bezoek.

——— 13.00 – 14.00   FRANCISCO MOREIRA – CHOCOLATE ACADEMY 
Bakkerij bestsellers: Chocolade Taart & Tartelettes 

———- 15.00 – 16.00   DRIES DELANGHE – CHOCOLATE ACADEMY
Introductie tot Mona Lisa 3D Studio. Gepersonaliseerde 3D chocolade decoratie.

———- 17.00 – 18.00   CHRISTA MUYLDERMANS – CHOCOLATE ACADEMY
Feestelijke najaarsapplicaties met Callebaut Gold and Mona Lisa Caramel decoratie

Glutenvrij gebak van Hans D’Heer – Ter Groene Poorte

Almaar meer mensen kampen met een voedselintolerantie, zoals voor gluten en lactose. Vakleerkracht Hans D’heer van Ter Groene Poorte legt uit wat zo’n intolerantie inhoudt en hoe je daar als bakker op kunt inspelen bij de bereiding van patisserie. “Technisch bak je op dezelfde manier en klanten proeven het verschil niet.”

——– 13.30 – 14.30   HANS D’HEER – TER GROENE POORTE
Glutenvrij gebak 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.