Chocolatier Vandenbulcke wint goud met de praline Cabosse op het “Wereldkampioenschap van de Chocolade” tijdens ISM in Keulen

De Cabosse praline van Chocolatier Vandenbulcke uit Kortrijk heeft de gouden medaille gewonnen op de ISM in Keulen. De praline heeft een unieke vulling van upcycled cacaopulp, de smakelijke witte pulp die de cacaobonen omhult. Doorgaans wordt die tijdens de cacaobonenoogst weggegooid. De Cabosse-praline draagt door de keuze van deze grondstof bij tot afvalvermindering.

Twee jaar na de zilveren medaille van Petit Melo heeft Chocolatier Vandenbulcke in Keulen de top bereikt. De ISM is de belangrijkste chocolade- en zoetwarenbeurs van Europa. “Deze nieuwe gouden medaille weerspiegelt ons engagement voor innovatie en kwaliteit als familiale chocolatiers. Het is de kroon op het dagelijkse werk van het hele team,” zegt Nicolas Degryse, woordvoerder van Chocolatier Vandenbulcke.

De jury bij ISM beoordeelde honderden snacks en zoetwaren en bekroonde de Cabosse praline met de eerste prijs. De praline zal verkrijgbaar zijn in de winkels vanaf mei 2022. 

70% minder afval

Cabosse” is het Franse woord voor cacaovrucht. “Met onze praliné maken we gebruik van de binnenkant van de vrucht. De naam is daarom perfect voor onze nieuwe creatie,” legt Nicolas Degryse uit: “Al jaren zetten we ons in voor duurzame chocolade en voor betere omstandigheden voor onze cacaoboeren. Maar als je bedenkt dat alleen de cacaobonen worden gebruikt om de chocolade te maken en de resterende 70% van de vrucht wordt weggegooid, past dat helemaal niet in een duurzame filosofie. Voor de vulling van de Cabosse praline hebben wij gewerkt met de smakelijke witte massa die de cacaobonen omgeeft*. Op die manier halen wij het maximum uit onze grondstof. De cacaoboeren kunnen zo nog wat extra inkomen verdienen, naast de cacaobonen.

  • Voor de ontwikkeling van de praline ging Vandenbulcke aan de slag met Cabosse Naturals, een merk van Barry Callebaut, dat zich toelegt op de valorisatie van de cacaovrucht.

Ontdek de Cabosse praline tot woensdag 2 februari op de ISM Keulen, hal 4 stand J009

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.