Ferrero neemt via Belgische dochteronderneming het Amerikaanse Belly Jelly over

Ferrero breidt haar merkenportfolio uit met de overname van de Amerikaanse snoepfabrikant Jelly Belly. De overname werd uitgevoerd via haar Belgische dochteronderneming CTH Invest.

Ferrero is actief bezig met overnames en nam eerder dit jaar al de Italiaanse producent van diepgevroren bakkerijproducten Fresystem en de Braziliaanse zoetwarenproducent Dori Alimentos over. Nu is het de beurt aan Jelly Belly om toe te treden tot de Ferrero-familie. Deze overname werd mogelijk gemaakt door Ferrero’s Belgische dochteronderneming CTH Invest, die een geschat kapitaal heeft van ongeveer $1 miljard.

Jelly Beans

Jelly Belly, opgericht in 1869, staat bekend om zijn Jelly beans, die hun debuut maakten in 1976. Het bedrijf produceert ook verschillende andere zoetwarenproducten onder licentieovereenkomsten met populaire merken als Harry Potter en Batman.

Deze laatste overname markeert Ferrero’s 15e grote deal in de afgelopen 11 jaar en sluit aan bij hun doel om een van ’s werelds toonaangevende spelers in de industrie te worden, zoals gemeld door De Tijd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.