Inwoners Merelbeke kunnen vers brood kopen bij warme bakker CoPain op de marktdag

Na de sluiting van bakkerij De Paepe moest het centrum van Merelbeke het enkele weken zonder warme bakker stellen. De Gentse bakkerij CoPain voorziet de inwoners van Merelbeken opnieuw van vers brood, maar slechts één dag per week.

Eind oktober sloot bakkerij De Paepe aan de Hundelgemsesteenweg de deuren. Na bijna honderd jaar is de laatste warme bakker in het centrum van Merelbeke er dus niet meer. De Gentse CoPain bakkerij zorgde voor een oplossing. Voortaan komt de bakkerij met vers brood naar de Kerkpleinmarkt in Merelbeke.

“We hadden contact met bakkerij De Paepe en wisten dat ze gingen stoppen”, legt Adriaan Druwé van CoPain uit. “Daardoor bleven alleen koude bakkerijen zoals de ketens Aernoudt en Van Hecke over. Nu willen we de mensen van Merelbeken weer voorzien van goed, vers brood.

De afgelopen drie weken heeft CoPain een stand gehad op de wekelijkse donderdagmarkt. De bakkerij is aanwezig tussen 8 uur ’s morgens en 1 uur ’s middags met een uitgebreid assortiment: brood, gebak, taarten, confituur, bier, …”We bieden bijna hetzelfde aan als de bakkerij,” zegt Druwé. “Maar niet in een winkel, maar een marktkraam.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.