Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs verkoopt brood van gisteren tegen ‘gunstprijs’

Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs heeft deze week ‘Brood van Gisteren’ geïntroduceerd als een initiatief om voedselverspilling tegen te gaan. Ze bieden brood dat de vorige dag is gebakken aan tegen een gereduceerde prijs.

Hiermee willen ze voedselverspilling verminderen en klanten de kans geven om bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Het ‘Brood van Gisteren’ wordt in de winkels van de bakkerij gesneden en verpakt aangeboden voor prijzen variërend van €1,50 tot €2,50, afhankelijk van de oorspronkelijke prijs. Klanten kunnen ’s ochtends in de winkel komen kijken wat er beschikbaar is op het ‘Brood van Gisteren’ rek.

Net niet vers : het brood van gisteren

Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs merkt op dat consumenten tegenwoordig meer openstaan voor het concept van het aanbieden van ‘net-niet-verse’ producten, zoals ‘Brood van Gisteren’. Ze wijst erop dat supermarkten ook dergelijke producten aanbieden, wat de algemene acceptatie heeft vergroot. Hierdoor zien ondernemers meer mogelijkheden om producten die anders niet zouden worden verkocht, te benutten.

Alternatieven

De bakkerijwereld heeft al verschillende manieren om onverkochte bakkerijproducten te bestemmen, waaronder schenkingen aan de Voedselbank, deelname aan de Too Good To Go-app, verwerking tot paneermeel en de productie van hartige broodcrackers. Het ‘Brood van Gisteren’ initiatief zorgt ervoor dat overgebleven brood toch wordt gebruikt voor menselijke consumptie. Hierdoor wordt voedselverspilling verminderd.

bron: Bakkerswereld

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.