MilkyBar Wowsomes: eerste chocolade met nieuwe suiker Nestlé

 

Vandaag onthulde Nestlé de eerste chocolade in de wereld op basis van zijn nieuwe gestructureerde suiker: MilkyBar Wowsomes! De suikerreductie is het gevolg van een wetenschappelijke doorbraak aangekondigd door Nestlé in 2016.

 

Nestlé-onderzoekers hebben een geaereerde, poreuze suiker gemaakt die sneller in de mond oplost. Hierdoor kunt u dezelfde zoetheid voelen als voorheen, terwijl u minder suiker consumeert. Er worden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt, het is gewoon de structuur van de suiker die is veranderd!

Deze innovatie is onderdeel van Nestlés streven om de kwaliteit van leven te verbeteren en bij te dragen aan een gezondere toekomst. Nestlé startte zijn suikerreductie-programma in 2000.
In België hebben de voortdurende inspanningen geresulteerd in een vermindering van suiker (maar ook zout en vet) in veel producten, bijvoorbeeld in ontbijtgranen en warme dranken zoals Nesquik (-30% suikers).

De nieuwe Milkybar Wowsomes worden in de komende weken in het Verenigd Koninkrijk en Ierland gelanceerd en Nestlé is van plan deze nieuwe suikertechnologie toe te passen op toekomstige chocolademerken voor kinderen. Hier vindt u meer informatie over deze innovatie: https://www.nestle.com/media/news/nestle-milkybar-wowsomes-innovation-sugar-reduction en https://www.facebook.com/Nestle/videos/10156228021504393/?brandloc=DISABLE

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.