Belcolade’s nieuwe plantaardige ‘melkchocolade’ : bejubeld door industrie-experts en chocolatiers


Op 7 december 2021 kondigden de chocolatiers van Belcolade aan dat ze “eindelijk de puzzel hadden opgelost” en dat de melkchocolade op plantaardige basis op punt stond. Deze nieuwe innovatie, Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace, is bejubeld als “de beste plnataardige chocolade op de markt” en heeft, minder dan twee maanden na de lancering, al veel lof geoogst van industrie-experts en klanten.

Volgens Belcolade, het paradepaardje van Puratos’ chocolademerk, is het de eerste chocolade in de sector die eindelijk een gastronomische smaak en mondgevoel biedt die vergelijkbaar zijn met die van melkchocolade, met dat verschil dat er geen melk en ook geen noten werden gebruikt. Dit innovatieve product, waarvoor een octrooi is aangevraagd, biedt een superieure zachtheid, de romigheid van melkchocolade en een zoete, evenwichtige smaak, allemaal vrij van de meest voorkomende allergenen.

Een gat in de markt

“Tot nu toe was er een duidelijk gat in de markt voor chocolade op plantaardige basis”, zegt Youri Dumont, directeur van de Strategic Business Unit ‘chocolade’ bij Puratos. “Wij weten dat de chocoladesector nog steeds wordt gedreven door miljoenen liefhebbers van melkchocolade. Gingen die liefhebbers evenwel op zoek naar plantaardige alternatieven, dan kwamen ze van een kale reis thuis. Dit nieuwe product is dus bedoeld om liefhebbers van melkchocolade tevreden te stellen met een aantrekkelijke plantaardige optie. We zijn erg blij dat we eindelijk de puzzel hebben opgelost van chocolade die plantaardig, allergeenvrij en lekker is.”, aldus Dumont.

Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace was een echt co-creatie project, waarbij professionele chocolatiers en klanten, evenals Belcolade experts, vanaf het begin betrokken waren. Hun missie was duidelijk: een compromisloze, overheerlijke “melkchocolade” ontwikkelen waarvan absoluut iedereen kan genieten, ook mensen met allergieën.

Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace: sedert 7 december 2021 op de markt

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.