Djordy van Kemseke wint de Carpigiani Challenge Benelux met ijsbereiding van hibiscus en kaneel

De jonge Djordy van Kemseke uit Schilde wordt eerste tijdens het kampioenschap ijsbereiden Benelux op de Carpigiani’s Gelato University in Zandhoven. Volgend jaar mag hij samen met de zilveren en bronzen kampioenen Tom van den Berge en Ilyas Aarab in 2024 naar het Europees Kampioenschap.

Djordy van Kemseke (27) uit Schilde is Belgisch ijskampioen geworden. Vandaag won hij de Carpigiani Challenge, het eerste Europese evenement van het World Masters of Gelato Festival. Van Kemseke won een bijzonder spannende wedstrijd op de Gelato University georganiseerd door Carpigiani Artisan Benelux. Zijn succesvolle creatie? Een combinatie van hibiscus en kaneelijs. De winnaar, evenals de zilveren en bronzen medailles, kunnen ons land vertegenwoordigen op de Europese kampioenschappen van 2024.

Top 3 op het kampioenschap van 2023:

  • Djordy van Kemseke, Gelato Ditto (Shields), Hibiscus en Kaneel.
  • Tom van den Berge, Delicioso BV (Burst), Basil Pinoli Pecorino Tahini Straciatella.
  • Ilyas Aarab, Veron (Antwerpen), dessert en dadelkaas.
de winnende creatie

“Het is alsof je wakker wordt uit een fantastische droom”, zegt de nieuwe Belgische kampioen Djordy Van Kemseke van Dito’s Ice Cream in Schilde. “Ik heb de vorige wedstrijden gezien en ik wilde heel graag meedoen. Natuurlijk had ik me goed voorbereid. Maar dat doet iedereen. En dan goud op deze finale? Ik had dit helemaal niet verwacht. Ik heb mijn combinatie vorig jaar gecreëerd en daarna geperfectioneerd. Ik heb bewust gekozen voor de zeer frisse smaak van hibiscus en een vleugje kaneel. Het is geweldig dat dit gelukt is. Hoe ga ik deze titel vieren? Ik heb geen idee. Niets gepland. Ik ben gisteravond lekker uit gaan eten met mijn vader ,… Volgend jaar mag ik dan nog naar het Europees kampioenschap. Super!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.