GELATISSIMO is op zoek naar de beste ijsbereider

Gelatissimo 2020

Messe Stuttgart presenteert van 5 tot en met 9 februari 2022 in Stuttgart opnieuw GELATISSIMO, de grootste vakbeurs voor gelato/ijs ten noorden van de Alpen. Gelatieri, eigenaars van ijssalons en tavernes, maar ook restauranthouders, vinden begin volgend jaar op de gelato-vakbeurs alle ingrediënten die zij nodig hebben voor hun professionele succes. GELATISSIMO belooft een ware show te worden voor de vakbezoekers, met als bijzonder hoogtepunt wedstrijden zoals de Grand Prix GELATISSIMO, waarvoor de inschrijvingen nu worden aangenomen.

Aan de Grand Prix GELATISSIMO zal het neusje van de zalm deelnemen. Tijdens de eerste drie dagen van de wedstrijd zullen de beste gelatieri van het vak het tegen elkaar opnemen om te zien wie de jury kan overtuigen met de beste gelato met pistache-, yoghurt- en aardbeiensmaak. De winnaar van elke dag neemt één van de drie Vespa-scooters mee naar huis en mag deelnemen aan de grote finale op de vierde dag van de beurs. Tijdens deze wedstrijd zullen de drie finalisten hun vaardigheden moeten gebruiken om de beste gelato met kokossmaak te creëren. Degene die de vakjury het meest overtuigt op het gebied van smaak, optiek en consistentie, neemt de felbegeerde “Coppa GELATISSIMO”-trofee mee naar huis.

Gelatieri nemen deel aan de 4e Grand Prix GELATISSIMO

Tijdens de “Intercoppa”-wedstrijd zullen de drie finalisten van de Grote Prijs GELATISSIMO 2022 het opnieuw tegen de beste gelatieri van 2018 en 2020 opnemen om de perfecte Variegato-Amarena-gelato te creëren. De winnaar van deze wedstrijd zal vervolgens in een gloednieuwe Fiat 500 naar huis rijden! Meer informatie over de wedstrijd voor gelatieri, inclusief inschrijving, is te vinden op onze website www.messe-stuttgart.de/gelatissimo/en/visitors/grand-prix-gelatissimo

Gelatieri onder de indruk van de wedstrijd

Danilo Sebastianelli, bedrijfsleider van ijssalon en taverne La Piazza, heeft al aan de wedstrijd deelgenomen. De gelato-professional uit Aschheim besloot spontaan om deel te nemen aan de Grand Prix GELATISSIMO 2020. “Ik vind het leuk om anderen te laten zien wat ik kan en heb ook indruk kunnen maken op de jury”, vertelt Sebastianelli trots. Hij reed de 220 kilometer van München naar Stuttgart op alle vijf de dagen om deel te nemen aan de Grand Prix GELATISSIMO. “Het is de moeite meer dan waard! Enerzijds krijg je een idee van waar je toe in staat bent en wat anderen in de branche doen. Anderzijds is het een geweldige kans om zoveel collega’s te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en van elkaar te leren. Voor mij is dat uiterst waardevol!” zegt Sebastianelli. En de inspanning loonde uiteindelijk voor Sebastianelli. Hij nam het op tegen minstens 100 andere deelnemers en maakte indruk op de jury met zijn hazelnootcreatie. Hij nam de trofee mee naar huis, die nu te bewonderen is in zijn ijssalon in Aschheim.

Sebastianelli zal in februari opnieuw naar de gelato-beurs komen. “GELATISSIMO is al sinds 2016 een vaste datum in mijn agenda! Ik vind hier alles wat ik nodig heb. Natuurlijke gelatoproducten in het bijzonder, en niet te vergeten bakkerijproducten, koffie en snacks voor mijn taverne”, legt hij uit. Met live shows en proeverijen belooft het gelato-evenement nog meer spannende aspecten van deze sector te belichten en zijn status als belangrijke branchebijeenkomst voor gelatieri, tavernes en patissiers te verstevigen.

Over GELATISSIMO

GELATISSIMO is de grootste handelsbeurs voor gelato ten noorden van de Alpen. Gelatieri, restauranthouders en eigenaars van ijssalons en tavernes ontdekken hier de nieuwste technologieën, de beste grondstoffen en de modernste apparatuur voor de productie van gelato, en krijgen informatie over veelbelovende verkoopconcepten. GELATISSIMO vindt opnieuw plaats in Stuttgart van 5 tot 9 februari 2022, gelijktijdig met Intergastra, de toonaangevende vakbeurs voor de hotel- en gastronomiebranche. Beide vakbeurzen profiteren van hun synergie-effecten. Zo ontdekten in 2020 ongeveer 102.000 vakbezoekers uit meer dan 30.000 bedrijven het brede aanbod aan producten en diensten uit de wereld van gelato, gastronomie en hotels.

www.gelatissimo-expo.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.